FundARC

La “Fundació Anna Rovira Codina – Stop Sarcoma”, amb acrònim FundARC, és una entitat privada independent i sense ànim de lucre constituïda per a donar una resposta sociosanitària al sarcoma i a altres malalties oncològiques minoritàries.

La Fundació té com a finalitat principal fomentar la recerca científico-mèdica i farmacèutica per trobar nous tractaments i mètodes de diagnòstic que permetin curar o allargar l’esperança de vida dels pacients diagnosticats amb sarcoma, així com acompanyar-los i millorar la seva qualitat de vida durant el transcurs de la malaltia.

Origen de la Fundació

L’Anna Rovira, que dóna nom a aquesta fundació, va ser diagnosticada de Sarcoma de teixit tou amb 29 anys. Era una noia totalment sana i sense cap factor de risc.

La seva malaltia no va ser diagnosticada fins 8 mesos després de patir una embòlia pulmonar causada pel tumor que estava allotjat a la vena cava abdominal. Quan el seu sarcoma va ser diagnosticat ja havia desenvolupat metàstasis, es trobava en fase IV i va ser declarat incurable.

L’eficàcia dels tractaments actualment disponibles pel sarcoma avançat es, en la majoria de casos, bastant limitada. L’Anna va rebre tres línies diferents de quimioteràpia estàndard, però no va respondre a cap d’elles, patint alguns dels efectes tòxics propis d’aquests tractaments.

El quart tractament va consistir en una teràpia dirigida, un agent antiangiogènic d’administració oral, que va produir una millora inicial en la resposta tumoral. Lamentablement, va desenvolupar una hepatitis tòxica secundaria al fàrmac que va impedir continuar amb el tractament. La malaltia va progressar de nou de forma agressiva i va acabar amb la seva vida als 30 anys.

Qui som?

Som un grup de familiars i amistats de l’Anna que hem viscut la seva malaltia de prop i ens hem unit per ajudar a altres pacients de Sarcoma que estan passant per la mateixa situació. Com a resposta, hem constituït una fundació que permeti recaptar fons per a finançar projectes de recerca i altres iniciatives relacionades amb el diagnòstic i tractament del Sarcoma.

Desplaça cap amunt